• +30 2382350800
  • Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
Επιστροφή στην κατηγορία: Εκδηλώσεις

Αθλητική Πολιτιστική Γιορτή στον Αρχαιολογικό Χώρο Πέλλας με τους Ολυμπιονίκες Απόστολο Τασκούδη και Γιάννη Τσίλη

Αθλητική Πολιτιστική Γιορτή στον Αρχαιολογικό Χώρο Πέλλας με τους Ολυμπιονίκες Απόστολο Τασκούδη και Γιάννη Τσίλη

Βαθμολόγιση Google:
Βαθμολόγιση Χρηστών:

16/05/2022 - 16/05/2022

Το Δημοτικό Σχολείο της Νέας Πέλλας και της Παραλίμνης σε συνδιοργάνωση με τον Δήμο Πέλλας, την Εφορία Αρχαιοτήτων Πέλλας, την Δ/νση Α/θμιας και Β/θμιας Εκπαίδευσης Πέλλας, και την ΕΘΝ.Ο.Α (Εθνική ΟλυμπιακήΑκαδημία), διοργανώνουν Αθλητική Πολιτιστική Γιορτή την Τρίτη17Μαΐου2022 ώρα 09.00 π.μ στον Αρχαιολογικό Χώρο Πέλλας.

Μαθήτριες/τές του Δημοτικού Σχολείου Παραλίμνης, του Δημοτικού Σχολείου Νέας Πέλλας και του 6ου Δημοτικού Σχολείου Γιαννιτσών θα συναντηθούνστον Αρχαιολογικό Χώρο Πέλλας με τουςΈλληνες ΟλυμπιονίκεςΑπόστολοΤασκούδη και Γιάννη Τσίλη.

Σκοπός της συγκεκριμένης εκδήλωσης είναι να αναδείξουμε όλοι μαζί τη μορφωτική και εκπαιδευτική αξία των Ολυμπιακών Αγώνων, συνδέονταςτο μάθημα της Φυσικής Αγωγής (παιχνίδι, άσκηση) με την Ιστορία της άθλησης στην Πέλλα, πρωτεύουσατης Μακεδονίας , τηναξία του Εθελοντισμού για την υγεία καθώς θα πραγματοποιηθεί η6ηΕκπαιδευτική εθελοντική Δράση για δότες αίματος και μυελού των οστών και την δημιουργική αξιοποίηση του ελεύθερου χρόνου.

Τα παιδιάθα γνωρίσουν τον Αρχαιολογικό Χώρο σε συνδυασμό με την γνώση, την ψυχαγωγία και την αναψυχή, θα προσανατολιστούν αναγνωρίζοντας τα μνημεία στον χώρο, καθώς επίσης:

-Θα περιηγηθούν επί των αρχαίων οδών στο νότιο τμήμα του επισκέψιμουαρχαιολογικού χώρου σύμφωνα με τις οδηγίες του προσωπικού του χώρου και θα συμμετέχουνσεπρόγραμμα αθλητικών δραστηριοτήτων καταγράφοντας στο ημερολόγιο φυσικήςδραστηριότητας πόσο χρόνο αφιερώνουν σε ήπιας έντασηςή μέτριας προς έντονης έντασηςφυσική δραστηριότητα κατά την διάρκεια του ελεύθερου χρόνου.

- Θα παρακινηθούνγια συστηματική άθληση μέσα και έξω από το σχολείοκαι παράλληλαθα προβάλλουνστην ανάπτυξη του Πολιτιστικού Τουρισμού σε συνδυασμό με τον Εκπαιδευτικό και Αθλητικό Τουρισμό και το Περιβάλλον στην Πέλλα, γενέτειρα του Μεγάλου Αλεξάνδρου σε συνεργασία μεΦορείςΕκπαίδευσης , Πολιτισμού ,Υγείας ,Άθλησης- Άσκησης καιΑναψυχής, συνδέοντας το παιχνίδι (Άσκηση- Άθληση)με τον Πολιτισμότην Υγεία και την αξιοποίηση του Ελεύθερου χρόνου.

Στόχος – Όραμα ηδημιουργίαενός δικτύουσχολικών μονάδωνσυνεργασίας και επικοινωνίας στο μάθημα της φυσικής αγωγής με κατεύθυνση στην υγεία και την ποιότητα ζωής, για παρακίνηση σε συστηματική άθλησηεντός και εκτός σχολείου καιη δυνατότητα δημιουργίας στον Αρχαιολογικό Χώρο Πέλλας«Κέντρου Εκπαίδευσης Ολυμπιακής Παιδείας-Δια βίου Άσκησης-Άθλησης και Αναψυχής» .

Ο ΑπόστολοςΤασκούδης είναιΟλυμπιονίκηςστο αγώνισμα τηςΠάλης. Ο Σερραίος Ολυμπιονίκηςκατέκτησετην 6η θέση στα66 κιλάτης Ελευθέρας Πάλης στους Ολυμπιακούς Αγώνες που διοργανώθηκαν στην Αθήνα το 2004. Πέντε φορές παγκόσμιος πρωταθλητής πάλης στην άμμο, αθλητής

Ο Γιάννης Τσίλης είναιΟλυμπιονίκηςστο αγώνισμα της κωπηλασίας. Γεννήθηκε στα Ιωάννινα. Έχει κερδίσει πολλές Πανελλήνιες νίκες αλλά και Διεθνείς διακρίσεις, με σημαντικότερες την 4η θέση στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου 2012 και την 8η στους Ολυμπιακούς του Ρίο 2016 .

Επίσης καλεσμένοι είναι ο ΘεοδόσηςΠαυλίδης, προπονητής του Παλαιστικού Συλλόγου «Α.ΣΔυτικού Πέλλας», 3ος στον κόσμο στο παγκόσμιο πρωτάθλημαελευθέρας πάλης στην άμμο και ο Βασίλης Τσαλικίδης, διεθνής πρωταθλητής στο αγώνισμα της κωπηλασίας μεδιακρίσεις σε Ελλάδα και στο εξωτερικό.

Υπεύθυνος προγράμματος είναι ο καθηγητής Φυσικής Αγωγής κ. Χρήστος Μπαλάσκας.

Γραφείο τύπουΠροσθήκη στο Ημερολόγιο

ΓΙΑΝΝΙΤΣΑ ΚΑΙΡΟΣ

Image
Image

Επικοινωνήστε μαζί μας

Please make sure reCaptcha v3(invisible) is enabled or reCaptcha secret/site key is valid.

© 2023 Δήμος Πέλλας. Με την διατήρηση όλων των δικαιωμάτων | Κατασκευή & Φιλοξενία από την DOTSOFT Α.Ε. | Powered by NovelTech