• +30 2382350800
  • Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
Επιστροφή στην κατηγορία: Δεν ξεχνώ

Καρυώτες Νεκροί του Αλβανικού Έπους


Βαθμολόγιση Google:
Βαθμολόγιση Χρηστών:

Οι Πέντε Δρόμοι του Συνοικισμού των Καρυωτών θα μπορούσαν να αφηγούνται τις ιστορίες πέντε κατοίκων, που γεννήθηκαν στις Καρυές της Ανατολικής Ρωμυλίας, έζησαν στα Γιαννιτσά, σκοτώθηκαν στο Αλβανικό Έπος και θάφτηκαν μακριά από τον τόπο καταγωγής.
Ο Μπεκιάρης Γεώργιος Γεννήθηκε το 1906 στις Καρυές της Ανατολικής Ρωμυλίας. Σκοτώθηκε στη μάχη κατάληψης του υψώματος 1480, στις 14 Νοεμβρίου 1940. Άφησε τρία ορφανά.
Ο Ιωάννης Πουλιούδης Γεννήθηκε το 1911 στις Καρυές Ανατολικής Ρωμυλίας. Σκοτώθηκε κατά τη μάχη για την κατάληψη του Υψώματος Τρία Αυγά. Άφησε ορφανό τον νεογέννητο γιο του.
Ο Τορολόζης Δημήτριος γεννήθηκε το 1918 στις Καρυές της Ανατολικής Ρωμυλίας. σκοτώθηκε στη μάχη για την κατάληψη του Υψώματος 1736. Η μητέρα του, κατά την καρυώτικη συνήθεια, άπλωσε το γαμπριάτικο κοστούμι στο κρεβάτι και μοιρολόγησε ασπαζόμενη τον απόντα νεκρό.
Ο Τσιρικούδης Χρήστος γεννήθηκε το 1919 στις Καρυές της Ανατολικής Ρωμυλίας. Σκοτώθηκε στις 22 Δεκεμβρίου 1940 στη μάχη για την κατάληψη του Υψώματος 1776 (Μόραβα-Πουπάτη). Άφησε δύο νήπια ορφανά.
Ο Χατζόπουλος ή Χατζηαντωνίου Αντώνιος γεννήθηκε το 1916 στις Καρυές της Ανατολικής Ρωμυλίας. Απόφοιτος του Σχολαρχείου Αδριανούπολης, υπηρέτησε στο 3ο Σύνταγμα Αντιαεροπορικού Πυροβολικού. Σκοτώθηκε τον Απρίλιο του 1941 σε αεροπορική επιδρομή των γερμανικών δυνάμεων.
ΓΙΑΝΝΙΤΣΑ ΚΑΙΡΟΣ

Image
Image

Επικοινωνήστε μαζί μας

Please make sure reCaptcha v3(invisible) is enabled or reCaptcha secret/site key is valid.

© 2022 Δήμος Πέλλας. Με την διατήρηση όλων των δικαιωμάτων | Κατασκευή & Φιλοξενία από την DOTSOFT Α.Ε. | Powered by NovelTech