• +30 2382350800
  • Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
Επιστροφή στην κατηγορία: Δεν ξεχνώ

Η Παλιά (Οθωμανική) Αγορά


Βαθμολόγιση Google:
Βαθμολόγιση Χρηστών:

Κατά τη διάρκεια της Οθωμανικής Περιόδου, γύρω από την Εγνατία Οδό αναπτυσσόταν η οθωμανική αγορά, που σήμερα είναι γνωστή ως Παλιά Αγορά.
Συνολικά υπάρχουν 740 καταστήματα στην αγορά, το παζάρι και το μπεζεστένι (σκεπαστή αγορά). Βρίσκει κανείς όλα τα πολύτιμα εμπορεύματα χωρίς δυσκολία. Ακόμα υπάρχει ένα γεροχτισμένο με πέτρα και ισχυρό μπεζεστένι (σκεπαστή αγορά), σκεπασμένο με έξι τρούλους μολυβένιους σαν πολύτιμους λίθους και τέσσερεις σιδερένιες πόρτες· τέτοιο ωραίο εργαστήρι δεν υπάρχει σε καμιά σχεδόν πόλη.
Εβλιγιά Τσελεμπί, 1668
Εδώ πωλούνταν μεταξωτά μαντήλια, υφάσματα, περίτεχνες ξύλινες κουτάλες και καπνοσύριγγες που κατασκευάζονταν στα τοπικά εργαστήρια. Νότια της Εγνατίας Οδού βρίσκονταν τα χάνια, όπου διανυκτέρευαν τα καραβάνια των εμπόρων. Η Παλιά (οθωμανική) Αγορά καταστράφηκε κατά τη διάρκεια της μάχης των Γιαννιτσών (19-20 Οκτωβρίου 1912). Μετά τη μάχη παρήκμασε γιατί η εμπορική δραστηριότητα μεταφέρθηκε στο βόρειο τμήμα της πόλης, όπου διαμορφώθηκε η Νέα Αγορά. Στα μεταπολεμικά χρόνια, άρχισε σταδιακά να ανακάμπτει και να επεκτείνεται.Η Παλιά (Οθωμανική) Αγορά - 360

ΓΙΑΝΝΙΤΣΑ ΚΑΙΡΟΣ

Image
Image

Επικοινωνήστε μαζί μας

Please make sure reCaptcha v3(invisible) is enabled or reCaptcha secret/site key is valid.

© 2022 Δήμος Πέλλας. Με την διατήρηση όλων των δικαιωμάτων | Κατασκευή & Φιλοξενία από την DOTSOFT Α.Ε. | Powered by NovelTech