• +30 2382350800
  • Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
Επιστροφή στην κατηγορία: Μουσεία

Το Ιστορικό-Λαογραφικό Μουσείο Γιαννιτσών


Βαθμολόγιση Google:
Βαθμολόγιση Χρηστών:

Ιδρύθηκε τον Οκτώβριο του 1997 από την Ιστορική και Λαογραφική Εταιρεία Γιαννιτσών ‘’Ο ΦΙΛΙΠΠΟΣ’’, η οποία αναπτύσσει μεταξύ άλλων, σημαντική προσπάθεια διάσωσης και συλλογής κειμηλίων και αρχειακού υλικού. Στις αίθουσες του μουσείου παρουσιάζεται η εξέλιξη της περιοχής των Γιαννιτσών από την Προϊστορική έως τη Σύγχρονη Εποχή. Το ενδιαφέρον των επισκεπτών κεντρίζει κυρίως η αναπαράσταση του Βάλτου των Γιαννιτσών, πεδίο του Μακεδονικού Αγώνα (1904-1908), με τις πλάβες και τις καλαμωτές καλύβες. Στην αίθουσα αυτή, τα αντικείμενα και το εποπτικό υλικό μαρτυρούν τη δράση του Γκόνου Γιώτα και των υπολοίπων Μακεδονομάχων ηρώων της πόλης. Εξίσου ενδιαφέροντα είναι τα εκθέματα της μάχης των Γιαννιτσών (Οκτώβριος 1912) ο οπλισμός, τα κειμήλια, καθώς και τα προσωπικά αντικείμενα των Ελλήνων αξιωματικών αποτυπώνουν τη σκληρή και αιματηρή μάχη, από τις σημαντικότερες των Βαλκανικών Πολέμων. Η λαογραφική συλλογή του μουσείου παρουσιάζει τα Γιαννιτσά κατά την προνεωτερική περίοδο (αγροτικές εργασίες, παραδοσιακά επαγγέλματα, εκπαίδευση, ιδιωτικός βιος). Η επίσκεψη στο μουσείο μπορεί να συνδυαστεί με αυτή στο γειτνιάζον Στρατιωτικό Μουσείο Γιαννιτσών. Η είσοδος είναι ελεύθερη.

Θέση: Γιαννιτσά, Οδός Πλαστήρα, βόρεια της Οικίας Εμίν Μπέη.
Τηλέφωνο: 23820-83684, 6970350696
Ιστοσελίδα: www.fileg.grΤο Ιστορικό-Λαογραφικό Μουσείο Γιαννιτσών - 360

ΓΙΑΝΝΙΤΣΑ ΚΑΙΡΟΣ

Image
Image

Επικοινωνήστε μαζί μας

Please make sure reCaptcha v3(invisible) is enabled or reCaptcha secret/site key is valid.

© 2022 Δήμος Πέλλας. Με την διατήρηση όλων των δικαιωμάτων | Κατασκευή & Φιλοξενία από την DOTSOFT Α.Ε. | Powered by NovelTech