• +30 2382350800
  • Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
Image

Επισκεφθείτε το Δήμο Πέλλας
με μερικά μόνο clicks

Ο Δήμος μας

Ο Δήμος Πέλλας δημιουργήθηκε το 2011 ύστερα από τη συνένωση πέντε πρώην δήμων του νομού (Δήμου Γιαννιτσών, Δήμου Κρύας Βρύσης, Δήμου Μ. Αλεξάνδρου, Δήμου Κύρρου, Δήμου Πέλλας). Εκτείνεται σε μια περιοχή 669.220χλμ² και έχει πληθυσμό 63.112 κατοίκους (απογραφή του 2011). Το όνομα του ο Δήμος το πήρε από την αρχαία Πέλλα, γενέτειρα πόλη του Μεγάλου Αλεξάνδρου (356-323π.Χ.).
Ο Δήμος Πέλλας βρίσκεται δίπλα στον τον εύφορο Κάμπο των Γιαννιτσών, βόρεια της αποξεραμένης λίμνης των Γιαννιτσών, γεγονός που οδηγεί στην εξάρτηση της περιοχής από τις αγροτικές κυρίως δραστηριότητες.
Από πολιτιστική άποψη, η Πέλλα είναι πλούσια σε ιστορία αλλά και φυσική ομορφιά με πολλά αξιοθέατα και μέρη να εξερευνηθούν. Μεταξύ άλλων το πιο διάσημο είναι το Αρχαιολογικό Μουσείο της Πέλλας, γύρω από τον αρχαιολογικό χώρο της Πέλλας, τα οθωμανικά μνημεία, το στρατιωτικό και λαογραφικό μουσείο των Γιαννιτσών, το όρος Πάικο, οι πηγές της Αραβησσού, ο ποταμός Λουδίας, καθώς και οι ορθόδοξες εκκλησίες και τα μοναστήρια εξαιρετικού ενδιαφέροντος. Επιπλέον, συνδυάζοντας την πολιτιστική και αγροτική πλευρά της περιοχής, τα οινοποιεία μας κερδίζουν σταδιακά όλο και περισσότερους επισκέπτες.
Καλώς ήρθατε στο ψηφιακό μας ταξίδι!

Καλώς ήλθατε στον τουριστικό οδηγό του Δήμου Πέλλας

Highlights

Highlighted Εκδηλώσεις

Image

Ο Δήμος Πέλλας στο κινητό σας με ενα click

Image
Σημεία Ενδιαφέροντος
Χρήσιμες Πληροφορίες
Image
ΓΙΑΝΝΙΤΣΑ ΚΑΙΡΟΣ
Image

Επικοινωνήστε μαζί μας

Please make sure reCaptcha v3(invisible) is enabled or reCaptcha secret/site key is valid.

© 2020 Δήμος Πέλλας. Με την διατήρηση όλων των δικαιωμάτων | Κατασκευή & Φιλοξενία από την DOTSOFT Α.Ε. | Powered by NovelTech